rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 4, 2012

Shopping seround

Its Sunday everyone n I'm 34 weeks now.uh uhh..cepatnya masa.Patutla rasa perut makin besar sket, lenguh2 n semakin lemau. nak main masak2 pon kena tunggu mood.ni dah bape hari makan kat luar je.adoi..sian hubby..huhu..

Ok.today sempena 34 weeks ni, me n hubby pi jalan2 la. Kalo tak balik2 duk umah  or gi tesco je..bosan ok.hihi.So, we all gi queensbay la cuci mata. singgah gak kat mom's care n cotton on kids..but nothing interested to buy because no sale..hmmm..last shopping kat daiso.tapi hubby je la yg beli.huhu.lepas tawaf queensbay i decided to go to mom's little ones located at d'piazza mall, bayan baru. Sebab saja nak tengok breastpump.Bila sampai situ, owner dia mmg baik gile la.sembang2 ngan hubby.mesra alam sungguh.assistant dia pon baik layan semua i tanya.

Jadi kat situ i saja tengok medela freestyle ngan ameda la coz i mmg nak yg double pump punya.First time pegang n cuba tengok sendiri..mmg ada perbezaan. seperti ramai orang cakap medela fs bunyi dia mmg cam vibrate handphone or mesin rumput ke?huhu.agak bising sket tapi best coz sangat freestyle..but.kalo ameda lactaline soft je bunyi dia.n boleh adjust suction dia sama ngan freestyle.,huhu.Cuma price nak beli kat mom's little one tu i kena pikir triple double thinking lor.

The breastpump quotation: For medela freestyle, pakej yang ditawarkan ialah RM2299 with 1 year warranty, cooler bag, ice pack n 2 bottles. For ameda lactaline is about RM957 with 1 year warranty n mom's precious bag. So...i kata nanti dulu..balik umah kire duit dalam tabung.(bilaa niiii nak beliii??..belajar teknik marmet la.hiihihi). Tak beli breastpump lagi tapi gi beli benda lain..tengok la hasil belianku.ada la sale utk nursing bra fabulousmom.dari RM39.90 jadi RM35.90... Jadi grab!coz rasa x selesa ngan apa yg ada skang n nak tambah stok nursing bra..skang ada 5.cukup la tuu.huhu..eh.beli jugak buku panduan penyusuan susu ibu bagi ibu bekerjaya.Disebabkan kekurangan bajet nak gi breastfeeding class (sebab kena bayar RM150/percouple) ..so belajar lah dari buku ni..hihihi..bestt baca!Tak lupa jugak i dah tergoda ngan  kekiutan cloth diapers jadi beli la satu. beli yg murah dulu nak cuba,.i bought coolababy jenis velcro (RM30.00) and add on lovelyworld insert (RM20.00)..mahai sket sebab insert tu cambest.huhu.tengok link ni lovelyworld


Hasil belian

gedik nak pakai cloth diapers gak since tengok baby sangat cute bila pakai. nak cakap comelnya montot anakkuuu..hihi.nanti lah beli lagi kalo ada rezeki.kena beli cket2 dulu nak cuba kat baby:-)

p/s: i read clothdiapermalaysia..thanks a lot to my dear friend nic yang telah introduce kan benda yang sangat cute ini. Kalo tengok baby cloth diapers dia mmg lumayan betul!

17 comments:

~ NANA ~ said...

eh mahalnye medela fs kat sana...kalau beli online blh dpt rm1500-rm1800 je...hehe

ReYNa said...

tu aa nana.mahal kan.i nk buy online je.hihihi.gi situ nk tgk ngan mata kepala sendiri camne nak pakai

!k@ said...

reyna..kejap je dh 34w..
ika pun mcm dh tertarik ngan ameda lactine..
sbb ringan,double pumping..kalo terdesak leh masuk bateri..ada car adapter jugak..review pn ckp ok..
freestyle bpikir banyak kali jg kalo nk beli..huhu..
dah ada anak ni mcm2 kena pikir.. =)
takat ni yg murah ika tgok kat cni..
jd ahli free..leh dpt member price..
panjang pulak komen..semangat..

http://www.enjoybreastfeed.com/breast-pump-package-c-44_29.html?filter_id=&sort=3a

hana yoriee said...

nak beli buku panduan penyusuan susu ibu tu juga! huhu..kena g MLO ni utk dptkan.. =)

ReYNa said...

ika: tu la..ameda tu cam ok la jugak kan.kalo x leh nk buy fs tu bleh amik ameda.hihi.ada tgk kat enjoybreastfeed dulu.mmg rasa situ harga reasonable sikit.ramai gak tgk blogger ada beli kat situ

hana: bagus buku tu hana.kalo org yg gi kelas mcm sy ni boleh baca buku tu ja..siap ada jadual utk pump.hihi

aTy _faRed~ said...

memang kejap jer dah 34 rase..lebih kurang kite..debar2 lak tunggu sape beranak dulu..heheh..[boleh macam tu ek] ;p

ReYNa said...

itula aty.kite tgk sape beranak dulu ye..huhuh

adlyn833 said...

reyna>>i pun tgh dok study pasal cloth diapers.kalau boleh nak try CD kat baby i nanti.CD sangat comelkan ;P

ReYNa said...

adlynn,jom pakaikan baby CD.hihi.comel nnti pakai kat baby

Riena said...

my baby Adam ada 3 CD... selesa tengok dia pakai.. kalau tim dia wee wee ok lagi..kalau dia poo poo adoiii susah betul nak basuh

ReYNa said...

hiihih.tu la pikir jugak kalo dia poo2 nanti jenuh nak bersihkan.

nizabeba said...

kejap je da 34 wks.. xlama lg je tu. hihi. yup cloth diapers sgt cute kn.. nnt beli la diaper liner. bila baby poo poo kt menyental liner die je.. =)

Little BlueBird said...

Salam..

Im Hana...Kalau i nak bagi barang baby to review boleh....? intersted do email me at hanarieyda@gmail.com

ReYNa said...

niza: oh.ok niza..nnti nk buh nappy liner tu dulu.btul gak ek.huhu.first time nak pakai cd ni

littlebluebird: oh.cth brg apa tu ye

Hana Soffelia said...

Wow..banyak dh shopping. Now i br 5 month, perut xlah besar sgt tp hubby yg excited nak bli brg2, siap nk blikan B.pump lg, nsb baik i said no, coz hubby xtau yg mana elokkan. Bla u said pasal medela ni mcm nk g survey je.

ReYNa said...

hana. bagus dpt suami prihatin.hihihih.xdela brg bnyk sgt tp beli yg basic2.huhu.boleh dah survey2 b.pump tu.dulu pon i start survey masa 5 bln

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

salam n thanx singgah n komen kat blog akak..singgah lagi k..

pasal pam tu..kene cube dulu serasi or tak ngan tuan badan..even org lain cakap pam ni bess pam ni bes..kdg2 tak suit pon ngan kita..

if boleh, awal2 ni beli je pam biasa2..pam manual mezzo pon ok..baru RM105 campor kos pos..

then bila dah susu banyak kan..leh la cube yg elektrik plak..:-)