rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 18, 2012

Miracle blanket

Happy Sunday everyone.I'm officially 36 weeks today.
Nothing happen until now just felt something x sedap kat perut. semalam pulak tetiba mcm loya n x tau nak makan apa.hmm..mcm nak jadi balik mcm first trimester.huhu. Ok.just googling around to find another receiving blanket..setakat ni ada 2 dah. saja gedik tengok walaupon my mom said i can use flat diaper a.k.a kain lampin biasa tu je.hihi.So,google2 i jumpa 1 yg mcm menarik. It is a miracle blanket .Ianya bedung moden..Review dia macam best la and siap 100% guaranteed works. i tengok video dia pon cambest.Ye la,kita kan sakit2 tengah pantang kalo tetiba baby colic mesti tension gak kan. Ni review i copy paste dari manjaku.

Miracle Blanket direka khas bertujuan
1. Membantu bayi anda tidur dengan lena seperti dalam dakapan ibu
2. Menenangkan bayi yang sedang menangis kuat
3. Rekaan yang membolehkan ibu membedung bayi dengan kemas dan ibu tidak perlu khuatir kerana tangan bayi tidak akan keluar daripada bedung. 
4. 100% kain cotton yang berkualiti, tidak panas dan menyerap peluh.
5. Memudahkan ibu untuk menyusukan bayi anda.
6. Boleh dipakai daripada lahir sehingga mencecah 4 bulan.

Many parents satisfied with the product.i tengok kat youtube pon ramai pakai gak.Tapi harga dia mahai gokk.huu.

tengok video ni:




Comel baby..dengar suara baby cam soothe je telinga ni..tapi x mau la sampai colic.hihi

9 comments:

~ NANA ~ said...

hari tu kat expo ada nmpk org jual tp i x beli la pulak :(

ReYNa said...

ooh.ye ke..bape ek dia jual?kat manjaku rm68 lor.pricey

aTy _faRed~ said...

harap2 anak ai nak di bedung nanti...heheh..since dah ade orang hadiahkan...:)

LisaLisut said...

masa i beli kat expo klcc swaddle gugugaga tu 35. i rasa tu paling murah sbb i tgk mothercare harusla 100+. yg br2 ni i beli 25 kot masa sale kt moms care ikano. so far ade 2 je. yg lain pakai napkin je kot buat bedung mcm org dlu2 hehe..

Hana Soffelia said...

Comel la blanket ni. Kemas. But my mum already buat bedung for her grandchild. ^_^

ReYNa said...

aty, hopefully anak i pon nak dibedung,hihi.suka gak yg org hadiahkan kat aty tu.dh lama tgk tp biasala lambat bertindak.huhu

lisa, mmg kalo yg mothercare tu mahai kan.sama la ada 2 gak ni tp ngade2 kan nk tmbah lagi.hihi

hana, ha;ah cambest je kan tp x tau la nk beli ke dok.bestla ur mum bleh buatkan.hihi

Mrs Nageb said...

salam dear,

sorry mencelah ya.. jom join 1st GA mymommashop

http://mymommashop.blogspot.com/2012/03/jom-join-1st-ga-mymommashop.html

Mak Ammar said...

terima kasih atas review post ni.... Bedung ni antara hotseller di manjakuhappy.com begitu juga dengan easy wrap... dengan miracle blanket ni, baby dibedung dengan lebih kemas dan rapi, seperti nurse yg bedung baby kat hospital kan..

easy wrap pula ada snap velcro..untuk memudahkan ibu bedung bayi...

happy shopping ;)

dina, manjakuhappy.com

ReYNa said...

makammar: welcome.mmg nmpk best miracle blanket tu.baby mcm suka:)