rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 14, 2012

Shopping during 35 weeks pregnant

Haa.cannot resist shopping again..hihi
I'm 35 weeks on that day (Monday) but i couldn't stop thinking to shop2..(macam duit banyak je ..;(..so menabung lagi la nanti..huuuu..ni pon pkai duit hubby bagi). i ajak my mom to accompany me and went to gurney plaza saja nak jenguk mothercare since dia ada wat sale kan.,n also parkson.Last2 i end up beli jugakkk baby's stuff!rambang mata.Tapi that day i'm officially dah jadi mothercare punya member!yahooo..sebab dah kumpul shopping dari bln 12 haritu sampai rm400 jadi boleh la become a member..hehe.

 haha...habisla baby kena pakai semua ni nanti.baru lah comel dan bergaya kan even baby boy?
Lepas shopping kat mothercare suddenly rasa pening nak makan sangat2 terus la ajak my mom gi McD. makan2 pastu x pegi pon parkson even ada mad sales for kids.sebab tetiba i sakit perut pulak.terus balik.oh..lupa plak..sebelum balik tu sempat gak grab 1 benda yang sangat best untuk bagi kat baby.(for me)
.
.
.
.
 Its a book! a perfect gift to my baby. The title is MY FIRST STEPS BABY BOY. I bought it at MPH.This book is so special because u can put all about your baby's progression such as the birth, precious memories, first visit, first gift, family tree and etc..comel gile kot buku ni. Ada gak untuk baby girl..sangat cute macam nak beli untuk my SIL tapi sayangnya that day i sudah abih duit gi mothercare.huhu

One of the content. .Ada jugak 1 page tu kita boleh letak rambut baby kita.nanti besar leh tunjuk.hihi.Gambar2 baby dalam buku ni semua extra cuteness!

15 comments:

thisisfarhana said...

weh, banyak nye u dah spend kat mothercare rupenye! haha. boleh la pinjam member card nnt.

LisaLisut said...

Xsbr i nk tggu gaji nx week sbb nk kejarkan sale mothercare. Asik lalu je.nk msk segan dh dgn sa kt situ.msk xbeli2 hehe. Wpn rmai suke baby girl sbb bole gayakan dorg mcm2 tp I love baby boy sbnrnye hehe. Dorg cute.

ReYNa said...

fana: hihihi.ntahla.tetibe leh kumpul smpi bnyk gitu.bolehh je pinjam.huhu

lisa: tu la.tgh sale ni okla kan nak beli kt mothercare tu.kalo x xdenye i nk gi.hihihi.suka baby boy?dlm perut u baby kot ek?hihi

erin said...

alahai comelnya mitten ngan bip dia..i x beli bip pun, kena beli ke eh? stiap kali nampak bip, hubby ckp, baby blum makan lagilah..trus tak jadi beli.

hana yoriee said...

blh x kalau dah nak deliver next week tp ngengada nak g mothercare? hahaha..best tgk reyna shopping2 situ. =)

ReYNa said...

erin, dulu pon i mcm rasa x penting pon bib tu.tapi bila tengok babies pakai macam comell..huhu.sbb ada less tu yang beli:)

hana, dah nak bersalin kan next week?wahhh..cepatnyaa.sementara ada masa ni boleh la gi shopping dulu.hihi

Juliet said...

Yup! I bought the same book at MPH (for baby girl) and thinking of buying another for baby boy (in case in future dah tak jumpe kan) Hihi!

aTy _faRed~ said...

i dah berhenti shopping barang baby start masuk 7 bulan ritu...bukan tak de ape nak dibeli..tapi mud shopping tuk diri sendiri lebih membuak2..!!rase nak beli hand bag baru..heheh..boleh macam tu...;p

CikNaa said...

naa rase nak lg jejalan cuci mata. tp takde pape dh kot nak dbeli. hope lengkap dah ape yg ada tu.. kaki dh mula bgkak skrg. wuwu tak larat berdiri lelame.. slmt bershoping! =)

kay kamal said...

ade mom;s care sale at ikano power centre. for those yg nk bli avent stuffs at a lower price, i thk its ok, ade nursing bra, nursing pillow, baby wears... worth visiting la. sampai 18th march nih

ReYNa said...

juliet: mmg cute sgt kan buku tu.cam nak beli lagi.ahaah.

aty: dulu igt camtu gak konon nak stop shopping.tapi makin bertambah2 nafsu nak beli pulak dah.hihih.baju utk diri sendiri x terbeli

ciknaa: mmg x larat nk berdiri lama2 kan kalo kaki bengkak.tu shopping pon kejap je.gi 1 kedai pastu terus nak duduk.haha

kay kamal: thanks for the info.nanti kena bagitau my SIL.jauh plak i nak g sana.huhu

Hana Soffelia said...

Sumpah comel buku tu. Nanti nak cari jugk kat MPH.

ReYNa said...

hana soffelia, mmg dijamin comel sgt buku tu.jatuh cinta.baby boy n baby girl comel2.haha.gi grab kat MPH nnti:)

~YUN~ said...

yeah!shopping mmg therapy kan...xpe..hold dulu mummy,lepas ni ader baby,sure nk shopping lagi!hehehe

ReYNa said...

yun.mmg dah plan lps beranak nak beli lagi.hahaha