rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 27, 2012

Alhamdulillah rezeki baby

Alhamdulillah..now i'm 37 weeks and still healthy.still boleh jalan2, mengajar and masih larat untuk pray normal walaupon sudah semakin slow untuk naik turun.Cuma tadi gi check kat klinik desa, nurse kata perut sudah mengeras n nampak turun sedikit n anytime baby boleh keluar.check dekat columbia asia hospital pon camtu bila balik taiping..huhu.kaki pon dah bengkak sebelah..some said if kaki bengkak 3 kali then lepas tu surut maknanya nak beranak ler tu.,jadi tunggu la saat itu.hubby sudah x sabar tengok baby.erm,..mental kena kuat ni..

So,for update tonight..last week balik taiping and collect what my sister in law belikan masa expo klcc haritu..dia kata yg midvalley punya kureng best jadi ini aje yg dpt dibeli.huhu.tapi apa pon thank u so much sebab jadi runner i gi expo.nasib u ngandung gak kan boleh la pesan barang baby.hihi



Its an Electric Steam Steriliser combo together with bottle & food warmer brand autumnz.harga rm150.murah la tu kan berbanding harga asal.then i pesan belikan botol MAM jugak.comel giler kot botol tu.cute sangat the bird.Botol MAM ni ada macam2 design tapi nasib baik my SIL tau i suka animals.hihi.harga dia mahai sket dari tommee tippee jadi pesan1 dulu.tengok baby suka botol mana sebab i dah beli botol tommee tippee. Pastu SIL belikan treenie drying rack kat fabulous mom masa sale haritu.murah sket dari munchkin tapi design dia ala2 munchkin gitu..comelll..suka!

Now nak cerita rezeki baby gak ni.My baby duk dalam perut lagi tapi dah dapat prezzieee!thank u sekali lagi kepada adik iparku yang telah bagi hadiah baju baby yg best ni  (coz ada cats!) n also that cute bib:)

Another prezzie..


Its a diaper bag!purple color i loikee!hadiah ni cousin hubby bagi :)

this one too,.present for baby:)))))(bape banyak senyum dah)
Its a fisher price rocker for baby!thank u so much my dear brother. Your nephew gonna love this too:)

and not to forget..rezeki baby lagii..tapi ini hadiah diri sendiri.huhu


MEDELA FREESTYLE yang lama aku kepingin..nak bagi rezeki kat baby kan.sanggup la mama ni belikan.huhu.tapi i x beli la yang harga 2k tu. i bought medela freestyle from here qbabyshoppe. Harga reasonable untuk i beli. Owner dia baik gila sanggup gi hantar ke umah.tapi i pesan hantar ke umah kwn di shah alam.free of charge uu..dapat  jugak free jingle jungle bottle.yeay!Cuma puzzled dengan instruction first time nak guna fs ni.camno nak basuh parts dia ek.boleh ke basuh ngan steriliser or just guna boiling water?bateri kena charge 8 hours only or 24 hours?huu..kena belajoo nii.sape2 ada medela freestyle sila tunjuk ajar padaku.jasamu dikenang:)


p/s: Alhamdulillah dapat macam2 baby ni.nnti jadi good boy ye.












12 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

alhamdulillah,rezeki baby

Hana Soffelia said...

Baby tersenyum je dlm perut. Bilalah dpt guna agaknya. Dah banyak sgt org yg menanti baby kuar supaya dpt guna brg dia org kasi.. ^_^

Elly Anaille said...

wahhh banyaknye dapat hadiah belum keluar dah dapat mcm2. tapi i mmg sgt berkenan dgn medela fs n rocker tu. nak jugakkkkkk!

aTy _faRed~ said...

waaahhhhh..jeles ade orang hadiahkan rocker tu..!! nak sangat rocker tu...tapi plan lepas bersalin baru nak beli...:)
u nyer EDD 15hb April kan..??

CikPuan Fara said...

alhamdulillah banyaknya rezeki baby :)

[s.u.r.i.a] said...

nak medela fs dan rocker 2 jugak !

LisaLisut said...

wahhh best gile! rezeki! i pn beli kombo autumnz tu 150 mmg murah.kalau x more than that kan hehe. i suka diaper bag purple u! :)

~ NANA ~ said...

OMG best giler dpt fisher price rocker tu! huwaaaaaa i pon nak yg tu...kekekeke

~YUN~ said...

wow!banyak hadiah...murah rezki... =)

LisaLisut said...

reyna - sorry i cari emel u tp xjumpa pulak kat ur blog. may i know if beli breastpump dgn butik yg u beli FS ni, wty dia berapa tahun? 1yr? if nk anta service if rosak ke apa send ke mana?bangsar n ampang tu ke? hope u bole share. ni emel i : khalisa_lisa@yahoo.com. thanks :)

ReYNa said...

ekin: alhamdulillah.syukur dpt rezeki

hana: haha.tu la.camno lah dia senyum2 tu.

elly: haha.u nnti mintak sape2 sponsor rocker tu.huhuhu.medela fs tu plk sbb mommy dia malas nak tunggu lama jadi better double pump smbil leh tenet.hihi

aty:u pon mintak sape2 hadahkan..x yah kuar bajet.haha.buat wishlist.oh.my edd 17 april ni.kita dekat2 kan?huuu..sape beranak dulu

fara: alhamdulillah juga:)

suria: beli2..or mintak org sponsor.haha

lisa: sorry mmg x letak emel tu..nnti i email u ok.

nana: ramai suka fisher price rocker tu kan.hihi.mmg comell sgt.lg best kalo org hadiahkan.huhu

yun: tu la..murah rezeki baby ni.alhamdulillah

MiSS NaDieYA said...

wah..murah betul rezeki baby u..mesti baby happy je dalam perut tu..