rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 26, 2012

Dah gi mumdreams KB

Yesterday, i went to Kota Bharu. Konon nak terjah mumdreams kat Wakaf Che Yeh.bila dah sampai ingatkan kedai nya besar.Rupanya kecik ajo.even lagi kecik dari fabulous mom kat Ulu Kelang.huhu. My verdict?x  banyak brg ada tapi maternity wear banyak jugak.Time pergi semalam pun takdak sale laaaa....jadi beli x bnyk pon.I just bought maternity pants in cream colour (RM69.90), maternity black skirt (harga RM42.90..utk dipakai ke sekolah), a pair of socks (utk berpantang.ada dah 1 lagi kat umah.kena beli lagi next round) dan leggings for baby.tu pon beli 1 je.sbb xdak sale x leh beli bnyk.rasa nak tunggu expo bulan 3 tu tapi larat kee akuuuu time tu dah 8 bulan kot oi???heeee ,..tengok tungku besi dia pon dalam RM45. Ingatkan tungku tu besar gedabak.rupanya kecik je la.beratnya dlm 2kg.jadi x mo beli la tungku kat situ.

Hasil belian di mumdreams

So lepas shopping kat mumdreams i went to Pasar Siti Khadijah to search for the tungku..sambil2 beli anak tudung tanya kat makcik yg jual tu ada tak nampak orang jual tungku besi utk berpantang?Dia pon bagitau mmg ada..kat tempat orang jual besi/parang/pisau n seangkatan dengannya..jadi kami pon pegi la cari..n jumpaa la tungku besi sama macam yg kat mumdreams tu.makcik tu ada jual jugak batu sungai kalo korang nak tau. I pon tanya la berapa harga batu sungai besar tapak tangan tu makcik jual?..(dalam kepala dah set ingat makcik tu ckp rm5)..tapi dia kata bukan 5 hengget tau..tapi 15 hengget!!mahaiii beno! ohh..baik suh hubby aku gi cari batu kat sungai. Then tanya harga tungku besi tu pulak.dia bagi kat i harga RM35. tapi i mintak kurang la lagi makcik.huhuuh.last2 dia bagi RM33..Ok lah tuuu dari beli batu sungai 15 hengget (sbb boleh dpt free ja) or beli tungku besi kat mumdreams yg harganya lagi mahai.So,dah rembat la tungku besi tu.


Ini lah rupanya tungku besi utk orang berpantang. Hubby kata pah punya lagi besar..tapi dah x ingat sapa amik.takpa,ni beli utk persediaan la kan. nnti nak balut ngan kain batik ajo la lepas panaskan..Oklah,tu citer hari ni.nnti cite lain pulak.hihi

5 comments:

aTy _faRed~ said...

batu sungai sekarang memang mahal..kalau tungku besi tu pulak kecik jer..tak same macam dolu2 nyer..saye pon dolu2 nyer mak dah hilang..so kene beli baru-beli kat mumdreams tu gak ar..memang mahal sikit..tapi kat shah alam susah nak carik..

hana yoriee said...

dah g mumdreams kat bangi. beli brg guna voucher dlm mag pa&ma. hehe..penah baca kat tweet RedMummy. kata dia tungku besi lg bagus dr tungku ngan batu sungai.

ReYNa said...

aty, mahal sbb susah nk cari kot.huhu.igtkan balik kelate ni dpt la murah sbb sungai banyak.tp nak gi cari tu 1 hal pulak dah

hana, ok lah guna voucher tu.sy lupe nk amik.hihih.tp brg pon x bnyk kat kelate ni.oo.nnti nak try tgk camne ok x tungku besi ni.selalu tgk mak2 pakai tungku batu sungai kan

PUAN THALHA : said...

ok la tu harga tunku besi tu. tapi beratnya yang tunku besi awak beli ni berapa kg ek?

harzharun said...

I dulu, selalu ngelat time btungku....panas mek...x thn!...huuu