rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 29, 2012

Set bersalin

Yeay.Sudah sampai parcel set bersalin ku!bank in mlm isnin hari selasa dah dapat. Beli dari bidanbersalin a.k.a kak engku.Akak ni baik sangat n mesra sungguh.every pertanyaan dia akan jawab dgn baik sekali.Paling best dia boleh bagi harga diskaun n free postage kat i.hihi.kat blog dia pon banyak info pasal baby n keperluan berpantang ni.jadi boleh la jenguk2 untuk pengetahuan.



I beli krim barut,minyak herbanika dan uncang herbanika dari Nona Roguy. Kak engku  bagi harga ahli kat i jadi murah la sket kan.kalo nak complete set boleh dapat dgn harga RM290.Oh.At the same time i malas nak kuar cari bengkung dah so beli je dari kak engku ni. Murah pulak tu . Bengkung bodycare tu RM35 je. Semalam mintak hubby tolong pakai bengkung.haha.ok je tengok.senang gak nak pakai.


Oh.i beli jugak minyak telon Amway. Orang kata wangi la minyak dia.Since i tengok ramai kata minyak yu yee cap limau tu mengandungi bahan yang x halal jadi i pon was2. Tu yang beli minyak amway tu walaupon harganya i rasa agak mahai ohh.tapi mmg sedap bau dia.rasa nak pakai je:)


Nape i beli loose set bersalin?Sebab i dah ada complete set salindah yang boleh makan sampai lepas bersalin.I beli set salindah tu pon sebab cikgu cikgi kata bagus makan tu.(yang bagus semua aku nak).jadi jamu2 tu i tak yah beli dah. Cuma i nak Nona Roguy coz mmg diakui NR ni mmg bagus sejak dulu lagi.i suka bau NR. Mak i pon dulu guna NR ni jadi yakin la sket walaupon harganya meruntun jiwa.tapi pikirkan kesannya:-)

nak tau lebih lanjut pasal barang NR or set bersalin yang lain boleh tengok link kak engku juga.(promote habis-habisan .hihi)-->go to bidanbersalin


10 comments:

Cik Ayu said...

CA pun x makan jamu.. since dua kali pengalaman sebelum ni, beli mahal2 tp xhabis, beli wits shaklee je kali ni

ReYNa said...

ramai gak tengok org makan shaklee.macam senang je kan x yah jamu2.hihi.

NoRr said...

minyak baby amway tu saaaangat laaaaa menjadi feveret i....wangi & nyaman...semerbak 1 umah... i still makan phytonatal nona roguy tu sampai skang..kira sambung makan laa...nk reduce some weight kan..i mean A LOT OF WEIGHT. hahahah...

~ NANA ~ said...

alahaiii i x beli lagi...masih mengsurvey lg...huhu

LisaLisut said...

hi reyna.1st time come to your blog rasenye.hehe. i pn aritu ade terjumpa blog kak engku ni.mcm bagus gak byk info hehe. i maybe nk try NR jugak wpn harga dia meruntun jiwa.tp loose set je kot sbb jamu2 i blum rs nk makan lg.hehe masih proses survey :)

ReYNa said...

norr: dah penah pakai ek minyak amway tu?tu dgr response baik punya dr orang trus rasa nak beli.hihi.mula2 nk buy gak phytonatal tu tp sbb dah terbeli salindah jadi x dapat la coz akak tu nasihat jgn campur2 mkn

nana: takpa..nana ada masa lagi kot.hihi.saje beli awal sbb ada lagi brg x buy2 lg

lisalisut:hi dear. thank u visit my blog.mmg NR tu harga agak mahai kan tapi tgk org komen bagus2 jadi teringin la jugak.hihi.takpa.survey2 dulu

thisisfarhana said...

wah dah beli! x beli lagi.. xtau nak beli ape klu yg jenis makan2 ni. rinny cakap takut affect baby klu breastfeed if baby tu x tahan. hr tu baby rinny cirit birit lepas die minum teh ape tah..

ReYNa said...

better jgn makan jamu lagi. i beli salindah tu sbb dia homeopati jd x effect baby. kalo nona roguy i amik luaran punya ja.i beli awal la coz dah 8 bulan ni.hihi..takutt

thisisfarhana said...

i maybe dh beranak br mintak miki belikan kot. meanwhile still survey2 lg. ready yg basic2 je. aa, tu la. salindah tu homoepati kan. i ade history dgn homeopati, yg psl resdung tu. tu x berani sgt nak amik.

ReYNa said...

oh.ye ke.homeopati ada effect gak ek?huhu.setakat ni i tgk mcm xde apa.mak i pon x bagi makan jamu2 sbb kite nk bf baby.jadi sediakan bengkung n yg benda2 utk luaran tu ok la.malas nk suh abg beli nnti salah beli.hihih