rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 12, 2012

Kenduri 7 bulan

Holaa..
Hari ni hari Ahad. Jadi boleh la nak update blog.huhu.I'm very the bz laa this week until March.Tertekan betul ngan keje berlambak2 x abis2.Ingat keje cikgu senang ke?huiii...sabooorr je laa..ana fenin2.x sabar nak duduk rumah.huhu..Ok.Today, i review kenduri doa selamat a.k.a kenduri 7 bulan .Memandangkan sudah masuk 7 bulan kan,jadi my parents in law buat la kenduri doa selamat.semoga dipermudahkan bersalin n selamat semuanya.Amin..

 Ni selepas majlis.acara makan2.

 MIL masak nasi beriani yang super duper sedap sampai i makan 3 pinggan u oollss!!hahaha.tapi berat badan i naik 500g aje bile gi check kat klinik desa aritu?aik..igtkan naik berkilo2 lepas balik taiping.hihi

 3 preggers from left: fana (sil), me n azreen (cousin hubby)

Hubbby n me..baju tema sama ngan warna langsir.hihi

Btw, rasa mcm x percaya dah 7 bulan nih.Lagi 2 bulan tau nak sambut baby.hopefuly semuanya selamat. My parents kat kelate pon ada gak wat sembahyang hajat.terima kasih sangat2 to both families.terharuu..

8 comments:

Elly Anaille said...

Oohhhh I tak tau pun ade kenduri 7 bulan. Kesian btol I ni..

ReYNa said...

hihi.it depends on the family la.biasanya kalo org pantai timur dia akan minta keluarga belah lelaki utk wat kenduri 7 bulan.dulu2 org buat lenggang perut.but now sudah jadi kenduri doa selamat or sembahyang hajat.

hana yoriee said...

heeee..dh 7bulan. =) semoga selamat semuanya..

!k@ said...

sekejap je dh 7 bulan..semoga semuanya selamat.. :)

ReYNa said...

hana n ika, tu la kan.macam kejap je masa.hihi.thank u

aTy _faRed~ said...

saye pon kekadang tak percaye dah 7 bulan lebih sikit..dalam tak sabar..nebes gak biler pikir biler2 mase dah boleh beranak..:)

luvira said...

ira pon buat gak kenduri doa selamat sempena masuk 7 bulan ari tuh...;)

ReYNa said...

aty: selalu risau gak ni sbb kite bleh beranak bile2 dh kan.huhuh..semoga semuanya selamat

ira: kalo dh buat kite rasa berkat sket kan.sbb ada org tlg doa utk kita.hope semua dipermudahkan.