rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 28, 2011

Petua minyak kelapa untuk memudahkan bersalin

Minggu ni sudah 6 bulan baby ada dalam perut.hihi.cepatnyaaa..lagi 3 bulan dah nak harungi.I'm super excited plus takut jugak la weh.mana ada pengalaman lagi ni.tengok orang beranak pon x sanggup tengok lagi.huuu..Jadi i try cari info dengan banyak baca petua tradisional n tips2 orang untuk memudahkan bersalin kat tenet. Jumpa tips guna minyak kelapa. Macam ok je minyak kelapa tu since ia mmg diakui berkhasiat. Caranya ialah dengan minum minyak kelapa buatan sendiri 1 sudu teh 3 kali seminggu start kandungan 6 bulan lagi.bila dah masuk 9 bulan, minumlah setiap hari.

How to make home-made coconut oil? I malas nak beli jadi buat sendiri. Google kat youtube jumpa la video yang senang nak buat. Tapi i try buat sikit je dulu.tengok jadi ke tak.baru wat semalam. Sebenarnya nak update pasal barang2 yang beli last weekend.tapi malas lagi.hihi.baik cite pasal ni dulu.esok2 i update barang yg i borong.hihi.Ok.sambung cite buat minyak kelapa nii..Kalo kat youtube tu dia tunjuk step by step start dari camna dia dapatkan santan.tapi i senang je guna santan yang lebih yang kat umah n cuba buat..jadiiiii jugakk.ce tengok video ni.



So start semalam dah berjaya buat.i dah minum 1 sudu.ingatkan boleh minum bila2 masa.tapi tengok2 kena minum awal2 pagi.hihihi.takpa.esok pagi minum lah before gi kerja. Hopefully petua ini berhasil bila tiba waktunya. Harap Allah makbulkan doaku. Oklah.Selamat mencuba:-)


5 comments:

aTy _faRed~ said...

waaahhh..siyes gigih..saye pon dah masuk 6 bulan semalam..tak terpikir ape pon pasal petua bagai..tapi tetap risau pasal nak beranak lagi 3 bulan tu..huhu...orng kate makan sayur bendi pon elok gak untuk memudahkan bersalin sebab lendir die kot..;p

ainnazari said...

haaadoi,risau nyer...sya pn x study apa lagi, risau tetap ada nak bersalin nnt ni..bby kita smua dh la mmg dekat2 je masing2 punya EDD kan...

yg aty ckp pasal bendi tu mmg pernah dgr la petua tu...harap2 mujarab...

ReYNa said...

huhu.sebenarnya sy pon dh start mkn bendi gak.tp x selalu mkn.tu la korang.kite punye EDD mcm dkt2 kan.hihi.tgk sapa beranak dulu.pastu jgn lupa tulis pengalaman.heee;p

Princess Cindellyna said...

wahh.. tak lama lagi jadi ibu la reyna!! bleh kawan2 dengan amani!hehe

kalau free nk ajak join giveaway nih! hadiah victoria secret mist!mana tau ada rezeki..=p

http://byustoyou.blogspot.com/2011/12/from-us-with-love-1st-giveawayyay.html

good luck!=)

ReYNa said...

farah, tu la.cam x caya je nk jd ibu.hihi.kena bnyk tgk blog mommies mcm farah la nk mintak panduan.