rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 28, 2010

Unprofessional bridal boutique


Ok.i'm gonna reveal that bitchy boutique.too long already i kept the story.huhu.ayat bitchy tu.tp mmg patot pon sbb merosakkan majlis impian i.huu.bila tgk wedding org lain semua pelamin gorgeous je.At first i already did the list for what i want before the wedding.siap amik cuti blk kg lagi semata-mata nk jumpa die.tp i deal with the assistant.kak za.I thought everything would be ok since tgk blognye mcm approve je compared to other boutique.lagipon kat kelantan tu limited je jd susah la nk balik sokmo2 ke sana.n i did trial makeup too since i dh trauma ngan masa tunang dulu makeup x lawa langsung.

Ok.dipendekkan cerita, i dh listkan kat die siap ade gamba nk pintu gerbang, meja potong kek, sampin n aksesori i, bantal nikah, handbouquet fresh flower lagi n pelamin yg ada lampu.tapi apa yg dibawanya hanyalah sampin, aksesori i hanya rantai shj without subang(bodoh), handbouquet yg hancur x lawa langsung lg lawa bunga meja beradab i buat dgn huda n pelamin without lampu (paling sakit hati). I know maybe i ni mcm nk perfect tp wedding hanya sekali seumur hidup!ko takkan rasai seistimewa majlis mcm ni dh thats why la nk perfect!huuu.tensen balik,..:((((

the pelamin,,hish,,ikak za told me husband tokei kedai tu yg buat.jd i call la utk suh dtg awal hr rabu ke since nikah hari jumaat kan.ok,die kata akan dtg.tgk2 x dtg,so call lg hr khamis bile
nk dtgnye..die ckp nanti lewat sikit dlm kul 11 malam ke atas boleh?aku rase nak sepuk je .aku nk tidoo laaa,tapi i ckp ok i sanggup tunggu.then tunggu2 until 1 pagi tetap x dtg2.i dh x sedap hati,.last msg die ckp x dpt dtg coz anak buah die penat sgt..weii buduu btol!

then hari akad nikah. pagi tu i dh call2 suh dtg.tp die ckp akan dtgnye cuma lmbt sikit.tp mana weh btg hidung pon xde!i call kak za (the assistant)n kak yana too (his wife). kak za bgtau bukan husband kak yana (the tokei) yg akan hantar sendiri pelamin tu kat umah.rupanya die hanya sub sahaja kat budak2 die gi ke umah aku.aku dh nak gile dh,ptg tu huda n masnie smpai.tgk la mana pelamin aku xde pon.mmg sial kan,.dhla mlm tu nk akad nikah.dahla budak2 tu dtg lembab nk mampos.dari pukul 3 i call diorg ckp dh kat temangan,machang.so i bajet mesti dlm kul 3.30 leh smpai.tapi x dtg2 jugak!within 10 minutes i keep on calling them.dhla susah nk call diorg.bleh buat mcm ni.sikit2 ckp kejap lg smpai3x.tah bape kali sebut ayat tu smpai kul 6 kot baru nk smpai,tp bodoh alang btol diorg ni x bawak pon barang2 i nak..dh la 30 minit nk g kat diorg balik.i nk nikah kul 8.mmg geram.nasib baik makeup artist aku dtg awal,.muke i monyok je sepanjang masa dh tension sgt,jerawat pon x leh heal sbb terlalu tension.coz i tgh makeup jadi x sempat nk tgk apa yg diorg buat, dhla dr apa yg huda ckp budak2 tu asyik menyembang je,bukan buat keje pon!!!siap pelamin n bilik pengantin tu pon after i abis nikah. BUT THE MOST I HATE ABOUT THE BOUTIQUE WAS THEY DIDNT PROVIDE ME THE BANTAL NIKAH!!sedih gilaaaa.x smpat makcik i nk cari bantal dh.rosakkkk!bunga pon layu semacam.i hate it.x serupa dgn apa colour bunga i nak mcm dlm gamba i bg die.

Malam tu jugak bertungkus lumus prepare lg utk meja beradab jugak.tido kul 5 kot.bangun kul 7.gile meroyan,.tambah2 my mom kejutkan i utk tnya pasal bunga telur i xleh cucuk kat pahar tu,so pagi tu jugak die akan belikan pasu utk i.glad i have my mom.boleh i x test bunga telur tu??utk pengetahuan u ols i bought bunga telur at ssf n bunga tu x boleh diucuk kat pahar biasa.kena pakai pasu!

then,huda i teruskan sambung keje kat bwh,.i smbung tido kejap .then rase x sedap hati bangun lagi sekali tgk apa lagi yg kurang..tenung je pelamin i tu smpai la i baru perasan yg pelamin i xde lampu!patotla gelap semacam je!tgk ade lubang utk letak lampu je.waaaaaaaaaa..nak nangis situ jugak!tros call pelamin tu suh dtg that time jugak bwk lampu n pintu gerbang i.husband tokei tu ckp ok2 akan dtg..i'm waiting until 10 xde apa2 pon.kak su the makeup artist dh dtg.mmg punctual.nasib baik.tros i kena serahkan tugas memaki tu kpd huda,.huda dh maki2 dh org tu tp org tu x reti2 lagi dtg...mmg sedih gile..tgk2 subang pon xde.aween dh tgkap2 gmba i tgk2 i xde subang pon...makeup artist tu pon xde subang.i msg kak za why x bg bnyk benda i nak.bleh die reply die mintak maaf tp die dh sediakan sampin n aksesori utk i.HELLOOO...I YG INGATKAN U LA PASAL BENDA TU TLG BWK.KALO X BOLEH BWK CKP AWAL@ I BOLEH BELI SENDIRI..!!

huuuu..ni ke nasib kalo kawen time cuti sekolah bulan 6??hmm..kepada sesape nk kawen bulan 6 or cuti sekolah makesure kalo benda yg u ols bleh beli gi je beli sendiri.jgn mengharap 100% kpd wedding planner.huh..butik tu nama d__weddingplanner(leh email me kalo x leh teka lagi.sebelom ni i dh letak namanya.skang dh malas layan). X sesuai langsung wedding planner!patut buh nama wedding crasher!service mmg out!tp nk bayaran mahal nk mampos..what the....uuuu..tension!org2 kelantan sekalian, kalo dh tempah ngan butik ni plz berhati2.diorg punya service hampehh sehampehnya!mahal gile .jgn pegi dh.tokei die langsung x mintak maaf ngan i!



this is my sweet little cousin.sofea.beraksi di atas pelaminku yg gelap semacam.tapi ade die jd cantik la lagi.

For your information:

all consumers are protected under Consumer Protection Act 1999,Tribunal Tuntutan Penguna Malaysia, tq xora for the reminder..

semua pengguna adalah dilindungi dibawah Akta Pelindungan Pengguna 1999, Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia

boleh baca disini

credit to xora n huda too coz remind me about this

48 comments:

amElyn said...

dear..kesiannyaa denga cite pasal ur boutique team tuh..takpe..sabar keyh..janji majlis dah jalan dengan selamat.tp i tgk the hand flower tu nice je??? mana ade layu..

aDieyZa said...

dear, mmg agak sedih bila read this entry.. plus, rasa nak tlg mrh jer kat org tu..

xpelah dear, semua tu dh lps.. mungkin ada hikmah yg kita x nmpk kan?

apapun, selamat melayari kehidupan suami isteri ye..

Queen4ADay said...

small things like this..kumpul byk2..jadi saket hati.did u pay them full??if it was me..i dont care to pay early n full!=p ahhaha
nauzubillah jadi kt i..cz i nye w-planner pon skrg lyn i mcm sampah T_T

.:Mrs. Engineer:. said...

sabar eh puan rina...mungkin ade hikmah di sebalik sume ni...klo jd kt i, i pn sedih gle lh...msti xde mood on my day...anyway, slmt pengantin br... :)

ElyaElmo said...

reyna..ni wedding planner yg buat majlis e-day ell fazira tu keee??

~ thalhazlin ~ said...

huhu. turut sedih dengan cite reyna. akan saya buat ikhtibar. maknanya, akan betul2 conpomkan dengan bridal nanti semua hal sebelum w-day. apapun, selamat pengantin baru ya reyna! :)

Nurulhuda|Adlie said...

i yg ada kat situ juga, and i can be saksi for rina, for what they did to her and how they respond during phone call where no follow up are made.. at all..

and i dont care like tiny germs pun kalau dia buat majlis org super grand whatsoever, but they just like damn ***** mmg aku akan list kan ape yg dia dah buat kat wedding rina.. sorry la ye, but ppl need to know..

im gonna do a follow up entry, takpe rina, this is for u!

ReYNa said...

amelyn: handbouquet tu in reality mcm nk jatuh2 dh.tu sbb dlm gamba x nmpk sgt .tp mmg x fresh lah sbb trelalu lama dibiarkan di luar sblom smpai kt tgn i

adieyza: itula.semau dh lepas.tp bila dikenang sungguh sedih,maybe ade hikmahnya.suruh jadi sabar kot

queen4aday: i didnt pay full.but still expensive,x berbaloi langsung rase kan.u pon kena gak ke?oh.baik u prepare awal2

mrs. engineer: thanks for the wish:).mmg rase sedih sgt ni tp cube lupakan sbb dh terjadi

thalhazlin: haa.u better be prepared tau.huhu.thanks for the wish anyway:)

elya: haa.ye ke.i x follow up sgt ellfazira tu.nnti i tgk.hish.butik tu pilih bulu kot

huda: sedih sgt aku rase.nasib baik ade ko.x la aku jd meroyan tros.they were so damn terrible .i hate them!ko cite jugak ka blog ko.sebarkan ketidakpuasan hati ku.merosakkan majlis org je kan diorg

kay kamal said...

truknye org tu!!!! Omai..kalo i jadi u tatau nk ngamuk tahap ape lagi. i g bakar diorg nye boutique kot. bengong btul!

i e r a t y a said...

i setuju sgt. ive been waiting for ur entry to know which bridal boutique ur referring to. i had problem w them too. thank God i just amek canopy with them. boley tak nak pasang khemah and setup sume bende pon took freaking 4 days. on the kenduri day itself br chairs and tables sume settled. geramm gile. mmg nyesallll amek ngan dorg.dahlaaa covered chairs pasang mmg hodoh gile. lupe nk snap pics.janji x hengat nk dtg, nk dtg tp x dtg2. and again yes, it's expensive and i truly believe they work well w customers yg bagi duet BYK kat dorg kot.

Amalina said...

omg..siann sgt..klu i dah lame bengkak mata..

why people is cruel enough to ruin someone's wedding..sighh

im from kltn too..and before this..i hesitated between this wedding planner and ntouch..luckily i chose the other one.

Nurulhuda|Adlie said...

ko tgk wei, ada je org lain pun kene, canopy je? org pasang canopy max la sehari, ni 4 hari, what a crap, dia mmg tunggu masa je, satu lg point dp ni messed with bloggers kan, haruslah dapat full spread..

ReYNa said...

kaykamal: kan>?i wish i could turn back time.:(

jeratya: oh.u ade amik ngan diorg ke.terok gile ddp tu,.tp seb baik amik canopy je kan.i la yg malang amik bnyk benda.huuu.tp gamba u kawen cantik.apa blog u?

amalina: don't hire dpweddingplanner,they were terrible.i heard about ntouch.their makeup pon cantik gak.:)

huda: ko lah saksiku.huuu.eee.butik tu igt aku xde duit sgt la.duk sibuk wat majlis org lain tp lupe majlis aku,.geramnye.janji palsu yg x patut dimaafkan

Cik Belle said...

sedihnya reyna.. macam nak menangis bile baca cerita reyna. sobs sobs.. should spread to tohers. i akan pastikan cousin2 i semua tak deal dengan desa permai wedding planner ni. sighh..

cik puan tya said...

thank God, i opted for canopy je. i just dont know how to describe their services. at first i tot i was the only one yg dorg treated badly sbb i amek canopy jek. tak amek full package ngan dorg. upenye. sume pon hampeh. ish menci laaa.

my blog:http://of-my-beautiful-life.blogspot.com/

still undergoing some major changes due to unwanted interferences. hihi

najmi said...

rina, sakitnye hati baca cite awak
diorg ni mmg lakan tamak, main amik je tak ukur kemampuan sendiri,
setuju sgt awak share nama kedai tu ngn others so ppl will know,
mcm kat trg ni pun ada se kedai suka buta ta** janji lain buat lain, naseb baik time sy sy cancel before kena fuh....
btw pelamin awak still look grand to me : )

najmi said...
This comment has been removed by the author.
ReYNa said...

cikbelle: itula.jadi tension tau kalo tk org lainnye punye best je.huuu.sob sob

cik pun tya: at first i thought they would give me super grand services as i requested many things.tp akhirnya benda penting2 tu la yg diorg x buat.should spread the story to the others too.btw dh tgk ur blog:)

mie: sy sedey gile kalo tgk org lainnye best je.kat trg pon ade ke gitu?nasib baik awk cancel awal.sy duk jauh jd tgk kat blognye je igtkan ok.harap janji manis n pakej yg nmpk grand tp x bagus pon.oh.grand ke.huuhu,.dlm gmba ok kut.tp x mcm sy nak la.

Amalina said...

reyna..if i were u..mase bayar nanti (if u havent pay them yet), i akan ckp kat dia yg i am a blogger, visited by thousands of b2bs, and i already gave a bad bad bad review about this bridal boutique.

either dia tak amik duit yg u hulurkan or dia kne stroke.

i think, satu lagi tips utk b2bs yg tanak kne tipu dgn any vendor is awal2 lagi ckp or setiap kali jumpe vendor, kite ckp yg kite ni blogger and akan review pasal diorang..i bet they will be nice with ya =)

ReYNa said...

amalina, i paid them already.(menyesal!).not full amount.but still not worth.tension btol.i nk bg comment kat blog butik tu tp skang diorg dh delete tag comment maybe takut la tu.ish.kalo x i dh tulis mcm2 dh.

Nurulhuda|Adlie said...

amalina, takpe, i akan up entry soon.. n biarlah dia rasa sendiri mcm mana, they deserve it cos of what they did to rina, ofcos..

bErrY sTraWbErRy said...

sad...mcm mane perniagaan orang melayu nak maju cam ni..kalau kite amik bukan melayu kang cakap x support kaum sendiri lak...

Xora said...

Hai Reyna, dapat link ni daripada post Huda. just nak share pengalaman masa handle wedding abg saya. Dgn butik jahat di Bangi. Saya pernah up nama butik tu terus then dia called bakal kakak ipar saya (skrang dah sah), marah2 kakak ipar saya dan minta kakak ipar saya paksa saya remove entry tu.. eh no, dia minta saya tutup blog saya terus. wth la kan. saya tak buat, tapi sebab hormati permintaan kakak ipar saya, saya cuma tukar namanya kepada satu butik jahat di bangi. then diorang still kacau kakak ipar saya, then saya kuar post pasal tribunal pengguna malaysia,terus diorang senyap tak kacau. so cadangan nak kasi mereka sakit hati (jahat sungguh saya) bukak kes kak tribunal pengguna. peniaga paling benci kita buat macam tu :) so sila buat. borang boleh muat turun percuma daripada website kalau tak silap :)

Nurulhuda|Adlie said...

xora, thanks!!

fazemy said...

Rinaaaaaaaaaaaaa!!!Sedih aku baca entry ko nih. It was happened to me also. Mcm2 jadi. Takmo revealed kat sini. Nnti aku nangis lagi. Sob sob.

Sabarlah Rina..smoga dia dpt blasan dari customer lain. Itulah org melayu. klw berniaga tamak sgt. Kualiti takde. Smpai skrg stiap kali aku lalu butik aku kawin dulu aku rasa nak bom je butik dia. Geram! Smpai ke mati aku dendam.

p/s: org mcm ni klw berniaga mesti tak lama. Coz berniaga tak ikhlas.

Mia-Ina said...

rina.....sayunya baca. if terjadi kat wedding mia pun. mia rs geram sgt kat butik tue...lani pun mia byk beli sndiri dr sewa butik. takut jd mcm ni sbb last minute nye keadaan.

sabar ye rina...hopefully photography wedding ok, so it make u cherish wp terpaksa ingat saat2 mcm ni....

habis, byaran camne? byr habis ka riena?

ReYNa said...

berry strawberry: mcm itula janji melayu.tp kalo btul2 bagus takdela i nk marah sgt kan

xora: Thanks a lot xora!itula.kena buat mcm u la gitu.kite ade hak sebagai pengguna,.n then i dh byr bnyk juge.jd mmg patutla kena wat tribunal

emy: wohh,.ko pon ade terkena nasib malang cam aku?huuu,itula.kawen sekali je kan seumur hidup.mestila nk yg terbaekkkk..tp teruk service ko dpt jugak ek.siap baju pon butik tu x leh siapkan.bagus ko simpan dulang2 diorg tu.padan muke diorg..huhuhuh.

mia ina: better beli sendiri selagi mampu.n buat back up.kirenye ni pengajaran juga kat sy n kpd semua b2b.x leh rely 100% on the wp kan

missbutterfly said...

hi..i baca seriously rasa geram..luckily xpnh dealt with them..

ellfazira© said...

salam reyna..haiyyo..if tht happened to me,mmg i pn akn mrh gile babeng!! apparently i hired them 4 my eday n my coming w-day too.. i guess i know bot d situation..the owner (k.yana) evn told me bot d story..sbnrnye yg buat hal is her staff..da benti kje da pn..xsempat kna buang..the staff (kb branch)actually amik booking org smpi 10 in a day widout the owner's approval. tht's y smpai kucar kacir.hm i feel sorry 4 u reyna..apa2pun,i hope it won't happen to me..huhu *dup dap dup dap* isaw plaks.

Thirah Rahim said...

OMG, after read your entry on these super-unprofessional-sialan-punya wedding crasher, i really feel sad also after what had happen to you on your wedding day. so stupid that wedding planner. dah bayar mahal2, service kenalah nampak cam mahal jugak kan? eeiii i pun tumpang skali geram!!!!

but insya Allah, hidup ini macam roda juga kan? mungkin ada hikmah di sebaliknya..i baca entry you dh seram sejuk dah ni. hopefully semuanya kan baik2 belaka..

ReYNa said...

miss butterfly: berat mata memandang berat lg bahu memikul.huhuhu.lucky u x penah deal ngan diorg kan

elfazira: wsalam, dh tgk ur e-day n they managed to do well.i jelesssss sgtt,.i plak diorg x nak amik kisah.kak yana pon mana ade mintak maaf ngan.her hubby too.there were no explaination.huu..u still need to be careful.i dh terlepas majlis i jd rosak n kelam kabut.jd kalo teringat mmg sedih sbb kite tgk gmba kawen kite kan.eh.i'm confused.why k.yana told u the story.why she didnt tell me.mmg jd marah la.huuu

thirah: thanks for reading my entry.u are such a nice blogger coz support me.huhuhu.mmg OMG diorg wat camtu kat i coz i never thought it would be like this.sbb kite merancang semua igtkan boleh jadi flawless tp jd slack sbb butik ni mengahncurkan impian i.tp xpela,i rase ade hikmah ni

ellfazira© said...

ekceli she didn't tell ur story..she told me bout wht happened tht day..bkn jd kt u je..ade few more brides. apparently, staff die yg nme pe nth i lupe yg amik booking byk2 n x inform her n k.za..on d day itself br dorg tau..but hafta setelkan jgkla even mmg dorg x cukup tgn..huhu tht's wht i heard la..n sorry again ya. :(

ReYNa said...

k.za tu sendiri deal ngan i.k. yana pon penah jumpe sekali ngan i n took my booking.itu menunjukkan diorg ni x pro coz x check semua branch n the bookings.y diorg x cite pon kat i.i'm speechless.they made me waiting until stress x hingat diorg cuma nk bayaran without any explaination.u rase la berbaloi ke dgn segala damage diorg wat ngan byrn ribu2.
and plus i did not fall under order yang diorang tak tahu, cos as u said staff tu amik order bebanyak diorang tak tahu kan, i book bulan 1, i deal dgn k.za, jumpa k.yana n k.za, so diorang tahu order i, so what u said is not applicable at all, cos yg diorang tak tahu tu i can accept diorang buat mcm ni, tapi i ni diorang tahu kewujudan order i, so mmg tak pro la since they should priotize order yg dah confirm

ellfazira© said...

really? ok mmg buat ai freak out la..da drg cite 2 sides br tau kan..tp ai dh place booking so nak xnk kna carry on jgk la..hmmm..wish me luck!

** shop-a-lotz ** said...

hiii rina.sy selame ni jd ur silent reader jek.tetibe rase nk komen plak.i simpati ngan u.jahat tol wp 2.mmg sakit hati kan klu terkena ngan org camni.i pun br je kawen 16/6 br ni.tp alhamdulillah semuanya ok.i amik pakej ngan zastyle bridal kat kb.bkn nk promote tp nk tolong readers yg lain gak.bleh la try usha bridal ni.harga pun ok.die xde website.tp klu nk tgk hasil die leh tgk kat fb i (noreha ismail).for rina, i suke sgt ur tea table.u mmg ade class lerrr ^_^

a Y u said...

dear..,

i dr keltn jugak n kwen last month also..i pun ade terkena cam u jugak..cume tak seteruk u..tp mmg sgt sedih bila t'igt semula certain2 part yg bridal wat tak kisah sbb bkn mjlis die..i pun akan review part by part ttg majlis i..so klu u free,buleh jengok..

Yanie said...

Reyna, i so feel u babe.... Sampai hati kan diorang buat majlis you macam tuh? Maaf pun takda? Haish.... Takpa babe, anggap memang tak ada rezeki aja pada masa tu (untuk tenangkan hati u babe)... Orang yang menganiaya orang lain tak akan selamat babe... I sangat geram... and join cursing masa baca entry Huda. (well, Huda pandai k express feelings dalam blog)... Paling sedih part tak da bantal nikah.... HELLO? Diorang ingat u suka2 nak bantal tu buat baring2 ke? i dont care whether it is the staff ke yang buat hal, yang penting, the manager or the owner should be accountable for these messed up... Whatever your next course of action Reyna, i am with you!!! Let me know if anything kk... And congrats on your wedding.... InshaAllah, i doakan rezeki you melimpah ruah lepas ni. (Sorry, i sangat emosional lepas baca entry Huda and entry you)

Leonora Halim said...

hi Reyna... found your blog thru Huda's.... be strong ok... pikir yg elok2 saje... benda dah jadi... alhamdulillah.. you're married to the one you love! congrats! and nobody can take that memory of yours... :)

p/s: pls feel free to read my recent post.. *wink*
http://leonorahalim.blogspot.com/2010/07/wp-or-scump-bag.html

Miss A said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ReYNa said...

yanie: mmg i nk sggt2 bantal tu coz it makes my solemnization lebih cantik.huu...terpaksala tabah menerima keterlupaan diorg.thank u dear give me support.:))

leonora: i've read ur blog.huuu.sgguh dasatt.oh.i mmg terpaksa lupakan apa yg terjadi even ingatan itu sukar dilupakan.huuuhuh.

miss A: what happen to ur wedding???huuu.did they call u?i lps buat entry ni tros br nak call2 i.mmg i dh jumpa kak za tp i felt still not worth it then br kuar entry ni

cik puan tya said...

rina dear! ive linked ur entry to mine, and i got ur blog linked to mine as well.



p/s: saw ur wed pics oredi. fabulous pictures!!

PurPLe LaDy AiFA said...

reyna, felt you after reading this.. sedih nye majlis dibuat jd cenggini kan... tp apa2 pon, photoaura made ur day kan? ur nikah pics tak menampkkan kecacatan yg you citer tue, luckily..!

ReYNa said...

cik pn tya.thank u dear!:)

purple lady aifa,dh tgk my pics?huhuh.mmg nmpk cam xde cacat kan?coz aween photoaura yg amikk!mmg superb.huhu

~ mizzAmy ~ said...

OMG!! thanks sebab awal-awal terbaca ur entry ni. mmg ada plan nak amik pelamin diorg tapi bila baca ur review terus tak jadi. aisshh.... teruk lah diorg ni, meniaga tak ikhlas tau nak kaut untung lebih je.

ReYNa said...

mizz amy...bila dh terkena tu yg nk bg warning to all the bloggers or b2b dr terkena ngan wp yg mcm ni.kena bnyk tgk butik2 lain gak

my5xurra said...

hye reyna. just found out blog u. after a few month of ur marriage. we can share our experience dealing with them. my husband sgt sgt sgt bengang ngn dorg. it's a long story. tinggal my husband x belasah ja. hmmmm.

ReYNa said...

hi my5xurra.br baca ur msg ni.dh lama tinggalkan post ni.oh.penah ada experience gak ke?

miey anna said...

MasyaAllah..jahatnya....haish..ape macam neh..saya baru berkenan ngan design baju butik ni..bile da bace..terus tak jadi lah nak pegi tengok..teruknya mak aihhhh..memang teruk gile lah..hish~!!!!

saya b2b juga..area ganu..sdang mencari WP

http://akemiey.blogspot.com/