rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 2, 2010

Unprofessional bridal boutique part 2

I'm gonna faint seeing other people's event by that **** boutique!why they could do such a nice pelamin to others but not me???mmg diorg ni tamak.laki bini tamak.i dh booking since january but they still cannot make my event perfect like others!masa tempah tu through phone they said they will have another 2 slots on the same date coz katenye boleh buat mine without any problem.eeeee..dasar tamak!jangan amik booking org kalo dah tau x boleh handle!:((


p/s: rina,ade hikmah la ni (dlm hati sedih tahap max). tapi hati ceria sikit aween ade call ckp my wedding picture scan be upload by next week.yeay!

17 comments:

♥♥relyza♥♥ said...

baru today baca blog kazen huda neh. sabo diknon...
ihiksss
susahkan kalo org niaga pk nak untung je. hmmm pape pun sume dah selamat kan?

ReYNa said...

hi relyza, tu la tgh sabo laa ni.huhuhu.ni menunjukkan rasa x puas hati aje n mengenang kembali sejarah hari besar tu.

ellfazira© said...

dear,am so sorry bout ur case k..really..n am freaking out like hell r8 now!!!erghhhh.

ReYNa said...

elfazira, i think diorg dh super takut n jaga u x mau larii..tp case i mmg i susah nk maafkan coz i'm the only daughter n want my event to be perfect.tp hancur impian sbb diorg x ingat pon apa yg i nak,.sedih gila

ellfazira© said...

am so sorry dear..sgt sedeyh i bce..maybe ade misunderstanding btween them..i mean tokei n the staffs..u ade mtk explanation x?did they apologize?

ReYNa said...

i dh msg diorg tp no reply from the bosses.i ckp nape x leh buat apa yg i nak.tp only kakza mtk maaf. tu pon through msg.then msg lg nk byrn pulak.sah2 mmg service dh x elok tp nk byrn mahal,.n no explaination at all like what u told me.takpelah.br td lps huda dh upload entry kat blog br k.za nk call2.sebelom ni mana ade.

ellfazira© said...

ai told k.yana bout this too.. ai think she'll call u later..ai dunno..but 4 me..this is a serious thing. this wht happened bile terlalu pcayekn staff n x monitor their jobs..i mean as owner, xleh nak serah everytg bulat2 kat staff. kena amik tahu jgk. tht's my opinion la. whtever pn, stakat ni bridal tu xde mslh ng i, hopefully xde jgk la in fture. hopefully insyaAllah..

@ty_farEd said...

oohh my.. i'm so sad for you..baru bace pasaL u ni kat bLog huda... yang panjang lebar n details..memang sakit hati sangat..!!! oohhw..
anyway.. walau pon tak cukup sempurna.. tapi u still looks beautiful ok... :)

Mia-Ina said...

apa yg terjadi nie mmg menjadi hikmah utk semua B2B agar lbh berhati2x.

harzharun said...

hi dear...i br bc ulasa huda yg panjang lebar tu...n baca jugak cite u yg panjag jugak..thanx 4 all the info...kita pengguna..ada hak...kalo x mampu nak wat pape pun, at least, ble tlg ingatkan kawan2 lain kan...thanx sekali lg yea...my SIL kat Kelantan..n nak kawen x lm lg...so, i kene warning dia jgn guna khidmat WP tu...

btw, u hire aween!!!!!!...lom pape i dah rs x sabar nak tgk ur pic!..im sure dia boleh tutup apa saja yg cacat dlm pjalanan mjlis u!..excited nih..hehe

ReYNa said...

For elfazira's information, they did call me but now bru nk call.

ok.ts too late dear.i am patah hati. semua b2b kalo jd mcm i mesti rase my anger.from what she told me that semua tu salah staf2 nya n her huibby too coz x inform i yg hntar budak2 mcm tu.n his hubby x angkat my call jugak.i dh listkan since bile lg n amik cuti just for them.travel all the way u know,..ok nk wat mcm mana but all of this happen mestila under nama butik jugak n i still paid the amount.boleh ganti x semua impian majlis i>?duit setakat potong bape ratus tu mmg tak boleh ganti la.kalo dpt FOC tu pon boleh ke ganti subang, bantal n arch that can be obviously seen by others.hnya setakat bunga itu x memadai.aa.xpelah.mmg butik akan ckp die je btul.ikut die la.they will never knwo how frust i am.kalo tgk proof pon i cannot see it anymore coz during majlis i'll just can crying in my heart.i'm still with my opinion its not worth it...if others yg rase bersalah made our wedding like that dh tentu akan ckp salah diorg n tahu damage diorg buat atas nama diorg.

ellfazira© said...

hmm skg i pn cm tatau nk ckp pe..yela am not in ur shoes kan..xpela..i heard frm both sides..frm my pov, i think dorg ade slh, n maybe ade slh fhm frm u jgk,,i dunno..i mmg konfius skg..tp for now, i thk i xnk msk cmpor. tetibe plak i mcm jd org tgh hehe as a b2b, i thk i blh fhm jugak pasaan u..it's a one time wedding..bkn byk kali nk kawin kan? hell no! huhu i ade post note kt fb..xpela..i'll delete so it will be fair for both..n now am praying, mtk yg terbaik in future.sorry again ya.

journey of a lady said...

saya ade bg awak award yg xseberapa itu

ReYNa said...

journey of a lady..u ade bg award ke kat i?huhu.thank uuu!

journey of a lady said...

a ah bg awak award..sbb suke singgah kt blog awak :p

VillaPengantin said...

assalamualaikum.

i am a wedding planner too, and felt bad about what they did. Apa yang mereka buat akan menghancurkan nama2 lain yang bagus dalam bidang ni.

That's why kami di villapengantin will make sure checklist akan diberikan to both parties. Perbincangan akan diadakan sekurang2nya sekali sebulan atau dua bulan, and perbincangan terakhir 2 minggu before event. AND .. kami tak ambil lebih events dari sepatutnya. Pemasangan pelamin dll, akan dipastikan kami sendiri yang pasang, dibantu oleh para staff. Sketch of pelamin, meja beradap dll WAJIB ada.

To my other frens in this biz, pls, jaga servis and kualiti. Buat sedikit homework, buat sedikit sketching, and if u take more than events yang patut, make sure u invest lebih untuk pastikan everything in order.

dear rina, tahniah dah menjadi isteri orang, semoga kekal bahagia ke anak cucu, akhrta nanti.

ReYNa said...

hi Villa pengantin, thanks bg comment.mmg patut semua vendor mcm u,barula customer puas hati.dh terjadi benda tu n kalo boleh x mau tgk blog btuik tu dah.sakit hati btul.huuu