rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 29, 2010

Tiring weekend for my wedding outfit

What a tiring week..huu.I spent my weekend at Jalan Tar for 2 days!!.On saturday alone coz everybody was bz.call org ni x dpt teman call sorang lg ckp nk kua ngan kwn lain plk.ceh,.So my 1st plan i just went to Kajang alone to pick up my bj akad nikah at dzulldeclassique.My outfit for nikah nicely done.Fit on my body n i like my kain,.only my shoes i didnt really like it.I thought they will put many beads taken form my kain,.but the result was so so la.In my opinion i think i could get better shoes coz i paid rm150 for that shoes.huuu,.its oklah.nnti tmbah sendiri manik kalo rajinlah..

then off to prtama kmpleks to meet my card vendor n also surveyed the kain at cosmic silk.Actually i wanted to ask kak reena( the tailor of cosmic silk ) about her tailoring service.She is really nice the first time i met her.Her friendliness really comfort me eventho she was realy bz at that time.There was a customer trying her engagement dress .So i just tunggu die tp lame juge la tunggu .boring2 i just tawaf level 3 tu n try to search the kain but at that moment i dah cam ting tong kot,pening.huhuh.Oh.forgot to tell.How did i know about her?urm..last year my friend made her baju sanding with kak reena.She said her price is reasonable plus she can make ur veil too with a cheap price!The most important is baju die kata sedap pakai.itula yg nak dicari2.kalo pasal nak tau lebih details.u can check at ctfza's blog coz she made he wedding dress with k.reena too:).(terjumpa accidently at cosmic too on sunday.huhu.fist time ever met bloggers outside.keciknya dunia)haha,.tunggu punya tunggu lama sgt lah plak customer tu fitting baju,so i decided to angkat kaki.last2 gi hantar kain baju melayu kat adik n trus gi umah huda coz bateri hp dh abis.sorry lah dtg mengejut huda coz i'm really want to see u je n lepaking coz dh the whole day sorang2 x ke gile aku?.huuu.

then.next day huda n fana+kwnnye a.ka. bfnye;p teman me .itupon dh lewat coz kul 2 pon still golek2 lg kat klang.haha.fana ler yg tanya nk gi ke tak.bleh teman,But i still in doubt coz on saturday i was like ting tong to find the lace(maybe penat coz b4 that i went to dzulldeclassique to pick up my baju kurung moden). so apalagi lah,.alang2 masa yg x berapa nak ada ni pecut lah gi kl nun smbil mintak tulun huda teman juge. .When i arrived once again at cosmic silk,kak reena still bz..huhuhu.ramai customer ek suke die ni.While waiting for her huda looked at some of the dresses there which haven't been pick up by the customer, n then she said one of the dresses looked like ctfza's dress.i was like.aaa?i cannot confirm laa coz i know that i'm not so following the blogs like other b2b.kalo huda tu dh femes lah kot,;p.But i do check n read the blog but not too details.pastu tup2 selang beberapa minit boleh plak ctfza btol2 muncul!hahah.funny!.cerita ini telah diceritakan oleh huda n ctfza, so i x cite lebih2 dh;D).But the end of the story, finally i met kak reena yg bz itu n discuss my wedding dress.YEayy!!!okeh.i heart these.maybe my wedding dress will be like these?i could not afford the highly price designers as the price for kain already burn a hole in my pocket.Perhaps kak reena will turn my dream to become true?
Digitalsyndicate




taken from zery zamry



4 comments:

Najia said...

i nak tempah kasut kat dzull de classique jgak lps tgk kasut diorg yg sgttt cantik! mcm mana nak tempah kasut dgn diorg, diorg dah ada beberape selection n then kt plh ke mcm mana? blh ke kalo tempah if tak bwk kain sdiri?

SUHAIDA SUPALIO said...

i follow u

Nurulhuda|Adlie said...

huuuuuuuu next time kalau pegi jalan tar n hujan aku rasa mmg takde ong lah combination kita dua (in terms of weather) haha interms of cari barang superb, pasti jumpa, bagi 3 ham siap baju ko kan? hehe...

pasal ctfza mmg la aku rasa sangat gila, dah la aku suh tgk blog dia pasal cosmic, pastu jumpa baju mcm dia nak buat, pastu tup tup muncul, sakit jantung, hehe.. =)

jodoh kuat, tu jumpa.. kan..

ReYNa said...

najia: hi najia.boleh tempah kasut ngan diorg.kena pilih design apa yg nak n just bgtau je kat k.ina tu.i'm not sure about kain tu tp bleh tanya trus ngan k.ina(wife dzull).she's nice but very the bz.huhu:)

suhaida: hi there.boleh je nk follow.:)

huda: mmg jodoh ko kuat btol lah.kelakar btol..best aku suke jln ngan ko even hujan sbb aku bleh dpt brg yg aku nak.hahaha.hujan itu rahmat.jd kena sediakn payung sblom hujan kan:)