rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 1, 2012

Buy stroller or Baby Carrier?

Headache! 

Still surveying which one is the best for Rizqi.Now, i can see my baby likes to be 'didukung' or 'diriba'.haha,Sometimes i put him on the rocker he will behave and play by himself (talking2..awww so cute) but that will take about 5 minutes only then he will cry out loud.Oh ye.my baby sudah umur 2 bulan 5 hari.Tapi stroller or any baby carrier tak beli2 lagi!haaha.sian.i ni plak mmg duk umah je memanjang jadi keperluan itu rasa tak diperlukan lagi.tapi ni dah nak balik penang mmg kena beli la kan senang nak bawak jalan2. since Rizqi loves outdoor so much!dari nangis2 kalo kita dukung dia bawak gi luar tengok burung ke tengok pokok ke dia macam seronok pulak.huhuhu.jadi i dah start rasa kena beli stroller nihh.

i pon dah lama berkenan ngan maclaren since tengok kwn i pakai smart la plak.baby boy mcm sesuai ngan nama maclaren tu..huhu.Tapi maclaren takleh facing mother..mcm quinny or combi.i jatuh chenta pulak ngan 2 brand tu sebab dia ciri2 yg i nak.Mula tu i kenal quinny je x tau pon pasal combi.my SIL la yg introduce.tengok katalog dia mcm menariks.bila gi tengok real lagi best!tu yg mcm berkenan.harga pulak tak la mahal sgt.quinny is quite steep harga dia.jadi i think combi is more affordable for me.kena amik yg design lama sket lagi murah.hihi.tp combi spazio pon cun.gara2 berkenan tgk lisa  one of the blogger jugak beli.huhu.jeles i.Antara stroller menjadi pilihan hatiku.

source:  axeana
i like the colour!The most important it fit my budget too.I want to find a stroller that below 1k

source: wouldntmind 

Maclaren yang smart.

source: quinny

Quinny yang super elegant n funky.I wonder how Rizqi's reaction if we put him on the stroller like that.haha


But...there's always a but.huhu.Dalam pening2 nak cari stroller i baru terpikir camna kalo rizqi takmo duduk dalam stroller?dahla beli mahai2..nak dekat 1k ok bakal pelaburan.lainla i beli yang second hand nanti. tup2 dia reject tak mo naik stroller.masa dia umur 1 bulan lebih haritu pon dah gedik2 kaki nak lompat2 n jalan.i assume dia akan cepat berjalan since tengok dia suka nak berdiri..aiyoooo...my hubby suggested to buy baby carrier instead.hmm.ok jugak tapi kalo kite gi restoran nak makan takkan nak kena makan gilir2 macam i selalu tengok orang2 buat tu.sorang pegang baby sorang lagi makan dulu..boring la gitu.i pon mau makan!huhuhu.lagipon kalo yg baby carrier cam best and awesome such as baby bjorn, ergo, jumpsac,snuggbaby tu mahal ohhh..yg i survey ergobaby tu nak dekat 600?menangissss laa ko.harga nak dekat ngan stroller.tapi cun ya ampun.

 source: google
ololololo..comeyy la kalo gini.ergobaby carrier ni mmg cun la..colour n design pon best. nak sidai baju, pi masak, sapu sampah semua ko boleh buat dengan adanya baby carrier..huu..berpikir lagi..Rizqi ni pon dah start manja2 nak orang dekat ngan dia n peluk dia baru senang nak tido.

Ok Rina.I think i have my own conclusion.Beli dua2 senang!haha,must find a good deal and within budget too.





13 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin beli dua2

Amalina said...

baby kne train dok atas stroller..Hakim awal2 dulu mmg tanak..but at the end..siap bleh tido lena lagi..hehehhhe..make sure stroller sesuai utk newborn.

amal said...

saya pun ada dua2 gak.. carrier untuk bawak jalan tpt ramai org mcm pasar malam. senang jugak nak bwk travel g airport ke ape, snang nak angkut brg. stroller plak guna kat shopping complex ke, taman ke.. saya beli yg murah2 aje hihi.. carrier tollyjoy n stroller my dear preloved member bg..

btw, member saya ada jual stroller quinny, carrier ergo, boba dengan reasonable price n bleh main kutu.. cuba la tgk fb dia ni eh ;)

https://www.facebook.com/mamapandastore

Elly Anaille said...

X penah terfikir pun nk bli carrier. Haha. I plan nak train baby awal2 dok dlm stroller. Hopefully die nak la duduk dlm tu, dah beli mhl2 klu xmo cubit kang. :p

ReYNa said...

ekin: tu la rasa nk beli dua2 la

amalina: tu la.kena ajar awal2 ni kan.hope baby nk duduk kt dlm stroller tu nnti.huhu

amal: x tau plk tollyjoy ada carrier.huhu.oh,sy ada tgk.dia punya blog pon sy follow.sbb dia pakai ergo tu jd berkenan.review dia cambest.

elly:i pon kalo baby x mo duduk nk babap dia.haha!mahal tuh kita wat Pelaburan

♥♥relyza♥♥ said...

kena train dr awal reyna.
iskandar takmo dlm carrier, dok dlm stroller gak.
kalo kita keluar soping2 ke & tiba time dia tido, letak je dlm stroller tu. ihiksss
one more thing, kalo nak beli stroller, cari yg blh pakai sampe besar (4yrs rasanya). jimat!

LisaLisut said...

I rs dua2 perlu. Kalau g tmpt sesak mmg xkuasa nk sorong stroller. Nt org maki lol. But for now i hold dlu beli. See later mcm mana plus i tggu org kasi hadiah.jimat bajet gitu hihih. Carrier chicco i rs ok. Dlm 130 kt onebabyworld bole dpt. Myb xsebest bjorn tp still bagus dr pureen or sweet cherry etc. Just my seposen hehe

ReYNa said...

relyza: tu la.nk train dr awal2 la sng keje.huhu.tgh cari yg leh pakai smpai besar:)

lisa: haha.i pon rasa mmg perlu la kalo g tmpat2 gitu.oh.thanks bagitau pasal carrier chicco.akan diusha lps ni.harga pon ok sgt tuh:)

~ NANA ~ said...

beli dua2 :)

mcm i kan, baby keluar je semua benda i dah try kat dia....kena ajar dia awal2 supaya dia terbiasa...tp stroller i tak beli lg ni!!!

mommyNadia said...

haha..kak long rase pun Reyna kena ada kedua2 jugak..a must ;)
tapi jgn beli serentak..satu2..hehehe!

ReYNa said...

nana: sama la x beli2 lg.haha.tp by next week kena beli doh coz nak balik keje dah,huhu

mommynadia: haha.ok kaklong.nnti mmg nak beli dua2 tu.x sanggup oo nak pegang lama2 baby berattt.huhu

!k@ said...

ika beli 2,2..sbb dok berdua je ngan baby..nk ke kedai mmg kena letak dlm carrier..senang nk bw barang..kalau tempat tu sesak n xsesuai bw stoller pn masuk dlm carrier..tp mmg kena train la..amamr mula2 dulu pn nangis bila masukkan dlm carrier..
stroller pn kena ada..kalau nk bw bjalan2 senang...baby pn boleh rehat..beli yg sesuai dari newborn sampai ke besar..dycaryr

Cik CT said...

Salam kenal...sy pun beli 2-2..bila travel jauh2 bkn sume tmpt boleh bwk stroller..once baby dh besar, mine is 3yrs old, mana larat nk berbaby carrier..n kna biasakan dia tido dlm stroller br syok shopping..:) br cdg nk letgo maclaren quest br pakai 1thn lbh sbb dh oder yg baru..