rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 26, 2013

Popsicles for baby/toddler

Yeay!Its school holiday!
Dah malas pikir pasal sppbs yg tah pape.mari kita bergumbira dgn mengisi masa lapang menjaga keluarga.hihi.Baru nak update blog.sorry blog, i've been busy taking care of my 18 months son and schedule is still tight with other work...house chores!phewww..ni pon sebab rizqi tgh tido jadi senang ket nak update,kalo tak dia pon sebok nak tengok laptop.,hihi.anyway.just nak sharing2.sekarang ni tengok ramai suka buat ice cream popsicles untuk anak kan.i pon x ketinggalan!dah lama sangat nak buatnya tapi acuan tu baru beli lepas tergoda tengok kawan buat utk anak.pastu tgk banyak blog mommies buat.,jadi i pon pergi la gagah diri cari acuan ice cream tu kat daiso.Best sangat kan daiso tu macam2 barang.

 tu diaaa...rasa nak beli semua.huhu



Popsicles for Rizqi!buat 2 flavour. satu buh strawberry+grapes lagi satu yoghurt+strawberry+grapes.Nak bagi manis letak madu dan kismis.tapi i lupa letak plk madu masa tu.nasib baik rizqi layan je.dia memang semua layan.hihi.senang dapat anak tak cerewet.tengok tu makan sambil mencangkung.rizqi tengah mild fever ni tapi bila dapat makan popsicles ni dia jadi macam video kat bawah.

video

emmmm nyum nyum nyum hahha



Pic atas tu flavour lain.yellow kiwi+grape+honey.seronok tengok rizqi makan dengan gembiranya. Apa pun air tangan ibu memang terbaik untuk anak.lebih baik kita buat sendiri makanan anak jadi kita tau apa yang anak kita makan tu healthy ke tak:).Tapi kalo tak leh gak tak apolah..Nanti nak share jugak makanan homemade for baby lagi.Cuti sekolah ni mmg best nak bagi anak makan sedap2.hihi.



No comments: