rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 26, 2012

wordless wednesday-just watch rizqi's fav video

rizqi mesti suka kalo tengok video ni.huhu.kalo nngis mesti dia senyap tengok video ni.haih..mmg suka tgk diri sendiri ni.haha
video


Sunday, September 23, 2012

one more week solid food!


How time flies.Rizqi is one more week to be introduce to his first solid food!So, as a mother sudah tentu sangat excited!its a new experience right.hihi.Dan x lama lagi menandakan i dah berjaya breastfeed my baby boy until 6 months.What a great achievement for me even i need to face many difficulties n also despite my too much work.i sometimes can't  bear it.nak tido ngan rizqi je.huhu..Oh ok.ni entry cepat gak ni.just wanna share what i bought for rizqi's first experience with solid food soon;p. 
I went to KL on last merdeka holiday.Jadi sempat singgah Onebabyworld and Fabulousmom.Masa tu kat OBW ada promo Philips Avent steamer/ blender tu.main beli je coz dah malas pikir banyak n i of course nak semua benda yang memudahkan kerja,haha.same reason mcm masa beli freestyle tu dulu,harga belakang kira.
first time cuba bagi rizqi duduk kat bumbo seat.eh.is it bumbo seat?coz kt ctu ada brand mcm bumbo seat tu.i x chcek btul2x.tapi rizqi duduk dgn jayanya!so pass!rizqi can eat..eh eh.tapi i still x bagi dia mkn lg coz time tu dia baru 5 bln.i baca if budak dh boleh duduk sendiri, pandai control kepala, n berat 2x ganda berat asal that baby dh ready to eat.
tgk tu..mula senyum

gelak la dia duk kat kusi tu.hihihi

what i bought from obw:

i bought this for only RM367 from old price RM400++.forgot to check sebab tengah menaip sambil bf rizqi.huhu.x sabar nak guna!nanti i review.cehhh.banyak masanya.ni pon sebab bersengkang mata sambil nk pump.huhu
MAM's bowl





easy roll and clean bib. i bought the blue one. harga x ingatmasa tu ada sale so i guess murah lg. tau rizqi mesti mkn messy nnti so better ada yg sng cuci..hihi.pastu cari munchkin nya spoon.tapi xdak ler kt obw masa tu.so zass gi fabulousmom plak.coz i love their nursing bras too.



ni i beli untuk suap makanan kat dia nanti.xdela yg beli mcm tommee tippee tu yg bleh sense heat. reason nk beli munckin infant spoon ni sebab sudu dia ada banyak n lagi cute kot.hhuuhu.tengokla if rasa bosan i g beli brand lain plk.tengok colour dia nyummy2
beli lagi bowl?nape?sebab comey colour dia striking.hihih.beli yg stay put suction bowl to ensure rizqi's food x berselerak nanti.

jingle jungle's food freezer tray .murah yg ni!RM12 kot.nk buat puree senang simpan n mudah nk keluarkan dia coz dia dia dibuat dari silicone. bnyk gak review kata ok yg ni.tapi i beli 1 je.nyesal plk x beli bnyk.xpa.bleh beli lagi lainkali.ni first time nak masak kat baby ni.


bought this for my reference. beli ni masa tgh pantang lagi.wahhh.semangat


abih la ratus2.xpa la mommy duk diam2 pasni.eh.boleh ke tahan nafsu shopping?huhuuhu.

aritu sempat mintak adik yang duk kat damansara gi tlg beli baby high chair IKEA tu. dapat less harga jadi RM55. tapi rupanya ikea penah wat sale lg murah dari tu..ciss,,takpa la,beli je coz x sabar bagi baby rizqi duduk.haha.balik kelate haritu for my brother's engagement i balik n dapat dah kerusi tu.rizqi syok duduk.yeay!nnti mommy suap makanan sambil rizqi duk kat kerusi tu ye.




Sunday, September 9, 2012

raya di kelantan

Yuhuuu...still lack of update..today just wanna share our raya at keantan pulak..huhu.lambatnya mommy rizqi ni update kan..actually theme baju raya kitorg thn ni supposed to be red.tapi kat taiping theme family in laws adalah hijau.so baju raya merah ni pakai kat kelate la.We all balik raya ke kelantan on second day of raya.

 rizqi smileeeee

 alaa.lama kan rizqi x jumpa atuk..atuk baru balik dari mekah. dapat la jubah dari mekah..yeayy

 rizqi n abah

penat beraya.meh tidoo la

wahaha.thats all for today's update.x leh nak karang banyak coz rizqi want his mommy right now..:p