rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, September 23, 2012

one more week solid food!


How time flies.Rizqi is one more week to be introduce to his first solid food!So, as a mother sudah tentu sangat excited!its a new experience right.hihi.Dan x lama lagi menandakan i dah berjaya breastfeed my baby boy until 6 months.What a great achievement for me even i need to face many difficulties n also despite my too much work.i sometimes can't  bear it.nak tido ngan rizqi je.huhu..Oh ok.ni entry cepat gak ni.just wanna share what i bought for rizqi's first experience with solid food soon;p. 
I went to KL on last merdeka holiday.Jadi sempat singgah Onebabyworld and Fabulousmom.Masa tu kat OBW ada promo Philips Avent steamer/ blender tu.main beli je coz dah malas pikir banyak n i of course nak semua benda yang memudahkan kerja,haha.same reason mcm masa beli freestyle tu dulu,harga belakang kira.
first time cuba bagi rizqi duduk kat bumbo seat.eh.is it bumbo seat?coz kt ctu ada brand mcm bumbo seat tu.i x chcek btul2x.tapi rizqi duduk dgn jayanya!so pass!rizqi can eat..eh eh.tapi i still x bagi dia mkn lg coz time tu dia baru 5 bln.i baca if budak dh boleh duduk sendiri, pandai control kepala, n berat 2x ganda berat asal that baby dh ready to eat.
tgk tu..mula senyum

gelak la dia duk kat kusi tu.hihihi

what i bought from obw:

i bought this for only RM367 from old price RM400++.forgot to check sebab tengah menaip sambil bf rizqi.huhu.x sabar nak guna!nanti i review.cehhh.banyak masanya.ni pon sebab bersengkang mata sambil nk pump.huhu
MAM's bowl





easy roll and clean bib. i bought the blue one. harga x ingatmasa tu ada sale so i guess murah lg. tau rizqi mesti mkn messy nnti so better ada yg sng cuci..hihi.pastu cari munchkin nya spoon.tapi xdak ler kt obw masa tu.so zass gi fabulousmom plak.coz i love their nursing bras too.



ni i beli untuk suap makanan kat dia nanti.xdela yg beli mcm tommee tippee tu yg bleh sense heat. reason nk beli munckin infant spoon ni sebab sudu dia ada banyak n lagi cute kot.hhuuhu.tengokla if rasa bosan i g beli brand lain plk.tengok colour dia nyummy2
beli lagi bowl?nape?sebab comey colour dia striking.hihih.beli yg stay put suction bowl to ensure rizqi's food x berselerak nanti.

jingle jungle's food freezer tray .murah yg ni!RM12 kot.nk buat puree senang simpan n mudah nk keluarkan dia coz dia dia dibuat dari silicone. bnyk gak review kata ok yg ni.tapi i beli 1 je.nyesal plk x beli bnyk.xpa.bleh beli lagi lainkali.ni first time nak masak kat baby ni.


bought this for my reference. beli ni masa tgh pantang lagi.wahhh.semangat


abih la ratus2.xpa la mommy duk diam2 pasni.eh.boleh ke tahan nafsu shopping?huhuuhu.

aritu sempat mintak adik yang duk kat damansara gi tlg beli baby high chair IKEA tu. dapat less harga jadi RM55. tapi rupanya ikea penah wat sale lg murah dari tu..ciss,,takpa la,beli je coz x sabar bagi baby rizqi duduk.haha.balik kelate haritu for my brother's engagement i balik n dapat dah kerusi tu.rizqi syok duduk.yeay!nnti mommy suap makanan sambil rizqi duk kat kerusi tu ye.




12 comments:

Julie M Gumpil said...

Bestnya, siap ada buku... saja jalan2 kat sini,, jemput singgah kat blog saya juga ya.. tq

Ros Anis Rusli said...

besnya bli avent steamer blender tuh...anis cuma bli yg avent mini blender jek...huhu....anis pun xsbr nk bg bby anis mkn..tp airiell baru 4 bulan...saited nk bg bb mkn..masa airiell 3 bulan anis dh bli mini blender avent tuh..huhu..maknye xsbr...dh bli simpan dulu...lmbt lg nk 6 bulan..huihui...

Ros Anis Rusli said...

besnya bli avent steamer blender tuh...anis cuma bli yg avent mini blender jek...huhu....anis pun xsbr nk bg bby anis mkn..tp airiell baru 4 bulan...saited nk bg bb mkn..masa airiell 3 bulan anis dh bli mini blender avent tuh..huhu..maknye xsbr...dh bli simpan dulu...lmbt lg nk 6 bulan..huihui...

ReYNa said...

Awalnya beli avent tu 3 bln dh bel.huhuhu.btul semangat!

NoRr said...

waaa bambamnya baby u...geram tgk...nt dh stat makan makin montel la dia...ye...i beli philip hand blender je ryna...easy to bring anywhere...mana i pegi mmg my handblender akan masuk bag skali...sng sgt2...and i find it very useful too. ;)

ReYNa said...

huhu.mmg bam bam sgt,.berat rizqi tu.huhu.x tau la camne kalo dh bleh mkn.oh.hand blender pon cam nak beli.tp in future.hihii.

aTy _faRed~ said...

same lah...sekarang ngah prepare nak bagi solid food kat qaleef...nak cukupkan bf 6 bulan dulu walau pon sebenarnyer tak sabar2...!! :)

CPM Nadiah Azizan said...

huhuhu..comel2. for food storage me guna by beaba.nnti i kasik review

YanaHime said...

salam tuan blog,

gud luck dlm feeding bb nt...mmg seronok bg bb mkn, i know dh gone thru it. My bb dh 1 yo still suka makan & mama dia pun suka masak.

ReYNa said...

aty, kan..mmg x sabar.first time katakan.hihi

nadiah, sgt suka beaba tu comey sgt.nak beli gakk

yana, i.m following ur blog utk cari recipe babyfood.:-)

III bDkNaKaL III said...

Dear, mane beli buku recipe tu eh?tq in advance!

ReYNa said...

Hi dear.i bought from a blogger too. Nama hana. Ni link dia http://blissnlunacylovers.blogspot.com/.x tau la dia still jual lg x