rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 11, 2012

7 months solid food for my baby

phew.baru nak update blog.cuti sakan tapi blog x leh nak update sangat bz la kunun.anyway,just a little update to share you all about my little boy yang bam2.;p. He's already 8 months 2 weeks and he becomes a very active boy .oh.btw dia belum crawling.dia still in army crawling..sigh.i guess his bum is too heavy thats why he does not want to use his lutut untuk crawl.haha.its ok.blum ready tu.i think dia macam i la tu x crawl btul terus jalan.ye dak budak bam2 rizqi nak ikut mommy ye.haha.tapi dia nye army crawl mak oii sungguh laju,sedar2 dia dah pi mana ntah n berpusing la dari satu tempat ke tempat lain.mulut pulak aktif btul sebut da da da da.huhu.so comel.okla.ni timetable masa dia makan umur 7 bulan haritu.xdela ikut sangat kadang2 bagi lain.this is just for my plan untuk x mo pikir banyak apa nak bagi anak makan.tengok i bagi benda sama 3-4 hari pastu baru nak tuka menu lain.hihihi.kalo mommy lain mesti lunch n dinner lain2 makanan kan.sorry la rizqi.mommy just do what i can.nak lebih2 tunggu u umur 1 tahun kot.hihi,.

 click2 7 months solid food for rizqi

aummm...yummy.this picture i gave him porridge with salmon.mommy pon x penah makan macam ni,.untung rizqi dapat mommy ni,haha
salmon digoreng dulu dengan extra virgin olive oil baru campur dalam porridge.baru rizqi ni suka.kalo campur macam tu je dia buat muka sket.haha.


ni kalo dia ralit,suka benar main stereng tu.sambil makan sambil vroom2.sah ikut abah.



My happy baby. Thank to Allah because gave me a non-picky eater.semua dia enjoy makan.

p/s: awal bagi rizqi makan ikan?oh..i refer kat nutritionist book tu gak ada je resipi ikan untuk baby umur 6-8 bulan.Rizqi x de alergic so dengan happy nya i introduced him the fish.hihi


5 comments:

LisaLisut said...

cptnye masa berlalu.dh 7bulan dh.aritu baca dia br lahir br 2 3 bulan.hehe.bam2 gilaaa. dlm buku i beli tu pn ade je bole bg fish :)

Ros Anis Rusli said...

pix bwh skali comey sgt!

ReYNa said...

Lisa: tu la cepatnya masa berlalu.oh.ni dia dh umur 8 bln.gmbo tu je pic umur 7 bln.hihi.biasala lmbt update.bam2 ni jnuh nk dukung,huhu

Ros anis: hihi.rizqi said thank uu auntie:-)

~ NANA ~ said...

syoknye tgk budak bambam ni berselera makan...comel!
farish dh sebulan takmo makan...huhu

ReYNa said...

laa.ye ke nana.nape farish x mo mkn tu?dia mau susu je ek.huhu.rizqi mmg semua dia nak.tu mok2