rinarizqi shawl

Like our RinaRizqi shawl on Facebook

My wedding ticker

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 20, 2011

Good hospital to deliver?

Now i'm confused..reallyyy..where to deliver my baby next year?in my mind i want to do it at my kampung but it is a bit far for me to travel.If any case happen, the hospital will send the patient to KB!oh,..k.krai-kb..it takes about 1 hour to reach there.Hence, there is no specialist in krai..only in KB. hmm..Before that terpikir kat taiping.My mother in law pon ok.But my mother is willing to take care of me during my confinement. Lagipon dia tak keje jadi mesti bleh jaga nanti. Kalo my mother in law keje pulak. So after pikir pros and cons, i decided to deliver in penang.Cumaa??My current house where i'm staying right now is not so comfort for me. discuss2 dgn parents akhirnya proceed jugak la idea utk beranak kat sini.jd bakal baby akan dpt plat penang.hihi.

just to ask everyone here orang penang especially yang tahu hospital yang ok kat penang yang belah seberang ni sila inform kepada sy.I'm really need you help. Sudah survey kat tenet a few good choices but still need to do the right decision.

A few good hospitals here:

1. Bagan Specialist
2. KPJ Penang Specialist Centre, Bukit Mertajam
3. K. S. Wan & Liow Specialist Maternity
4. Klinik Penawar ( Dewan Bersalin Muslimah) kat Permatang Pauh - yang ni pompuan je tapi syg takde specialist

Why i chose all specialist and only one without specialist?sbb x berani lagi gi hospital kerajaan.tggu ada pengalaman 1st dulu baru berani kot.ni nak beranak pon dah seriau.Hopefully, everything is going to be fine.doakanye..

Orang kata lebih baik pilih hospital yang ada doktor pompuan tapi kalo dah kebanyakan hospital ni doktor laki yang conquer camno?mak i kata dah nak wat camna.terdesak tak apala.asal semuanya selamat.hmmm....

9 comments:

ctfza said...

congrats on ur pregnancy :-)

i dengar KPJ BM is good.. but i have no experience there..so tak boleh nak comment sgt..

i had my delivery at pantai ipoh.. the service, doctor, n nurses was good jugak.. in my opinion, klu ada modal lebih baik pergi swasta.. not denying gov's hosp specialties but ambil kira diri kita yg baru nak face first experience..

have good time enjoying pregnancy experience! :-)

ReYNa said...

hi ctfza!

masa pi kpj tu mmg mcm ramai org.kalo ramai org for sure bagus gak kan.huhu.tp harga je x bape berkenan.agak pricey.tp service ok.tu la.tgk kwn2 ramai gi swasta.tgk la mcm mana nnti.kalo ada rezeki lebih boleh la g kpj tu:)

MizA said...
This comment has been removed by the author.
MizA said...
This comment has been removed by the author.
~YUN~ said...

hi reyna,yun dulu penh buat checkup ngn dr fauziah,kpj penang,masa tu buat d&c,mmm,doc tu berapa friendly sangat..tp ramai kwn recommend kpj ipoh.kdng2 pakar ni kite bry mahal2,tp layanan dieorng xbest,ckp pn sepatah dua..so,better survey btul2 k,sebab kita byr kan..=)

~YUN~ said...

opps,sorry,tak berapa friendly,garang,yun tak suke,hehe!

ReYNa said...

miza: hi miza,staff dkt HSJ ek.tu la.kawan2 mmg kata jgn g la situ sbb crowded sgt.heee..takut pon ada dgr mcm2.yg kat penawar pon sama ada kwn kata ada kes.tp tgk rezeki org la kan.penah survey gak situ.yg kat bagan tu pon blom g survey lg.nnti nk survey la,anyway.thanks bg advise:)

yun: oh.ye ke dr fawziah tu garang?hihihi.tgk haritu pon mmg ckp gitu2 gak.tgk2 kena byr consultation mahallnyee.uhuuuu..tu la kena survey betul2 ni sbb nk byr mahal mesti kena berbaloi dgn harganya kan.kalo kpj ipoh tu jauh pulak dh mau gi,hihi.x tau la camne nnti

udeaneem said...

Salam...bole tau finally u choose hospital mana? Tgh pening gak ni, cuba nak cari kat area penang seblah mainland..thanks!

Khairul Hakimi said...

Aduhai pning nak plih kat mna......